20080216

İMÇ 6. Blok Unkapanı
















neresi:
İMÇ 6. Blok, Unkapanı, İstanbul (Tekel'in karşısı) 2. küçük avlu (Truva Manto Pardesü karşısındaki merdivenlerden aşağı)
nasıl gidilir:
2. Unkapanı köprüsünü geçtikten sonra - otobüsle ya da köprüden veya Eminönü'nden Haliç yönüne ya da Süleymaniye'den aşağı yürüyerek gitmek mümkün.
neye rastlanır:
İkinci kattan aşağı bakınca daha kapsamlı görünüyor. Bahçede minik bir çay bançesi var, gerekli bilgiyi de onlar veriyor. Saptanan bitki türleri ise "gül", "çimen" ve çeşitli "bodur çalılar". Müzik ya da tekstil-branda mağazalarının arasında bir tür "Türk" bahçesi, çardaklar var ve minik büfe şeklinde bir çay ocağı.
çevresiyle ilişkisi: Bahçede minik bir çay bançesi var, gerekli bilgiyi de onlar veriyor. Saptanan bitki türleri ise şimdilik "gül", "çimen" ve çeşitli "bodur çalılar". (baharda daha ayrıntılı bir çalışma yapılabilir.) Müzik ya da tekstil-branda mağazalarının arasında bir tür "Türk" bahçesi, çardaklar var ve minik büfe şeklinde bir çay ocağı.
Kimler oradaydı:
Çay bahçesi'nde çalışanlar: Çay bahçesi 15 yıldır orada bulunuyor, bahçe ise binaların 1955 yılında yapılmasıyla aynı zamana denk geliyor, yani bahçe düzenlemesi mimariye ait. Oradaki tabela yanıltmasın, sadece çimleri tabelada adı geçen şirket yaptırmış.